Ange ditt sökord

Annons:

Utslag runt munnen

Hej.
Jag har väldigt röda och retade utslag runt munnen. Jag har provat en uppsjö av olika salvor och krämer utan att något har hjälpt. Fick tag på Eloconkräm som jag vet att man inte ska använda i ansiktet men gjorde det ändå. Utslagen försvann efter bara några dagar så jag slutade smörja. De kom tillbaka efter en vecka men jag gjorde likadant igen. Jag undrar varför man inte kan använda Elocon i ansiktet när det är det enda som hjäper?

Hej.
Vid eksem och behandling med steroider är det viktigt att du inte bara behandlar vid behov utan att du fortsätter behandla även efter det ser bra ut på ytan. Låter som om du har något form av eksem och vi rekommenderar att du söker till din husläkare för konsultation innan du fortsätter behandling.

Elocon är en stark steroid som skall användas med försiktighet i områden med tunn hud. Av din läkare kan du få ett schema som du skall följa. I ansiktet brukar det räcka med en svagare steroid. Med underhållsbehandling förhindrar du att eksemet kommer tillbaka.

Lycka till

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!