Ange ditt sökord

Annons:

Utslag precis under ena ögat

Hej! Jag är en kille på 30 år. Jag har under flera veckor nu besvärats av röda utslag i huden precis under ena ögat. De uppträder som små runda, lite bullformade utslag. De kliar inte. Jag drabbades av liknande besvär för ett par år sedan och då sade min optiker att det kan bero på allergi/känslighet mot linsvätskan. Jag bytte linsvätska o snart försvann utslagen. Nu denna gång har utslagen dröjt sig kvar flera veckor. Jag frågade en annan optiker som INTE trodde det berodde på linsvätskan då jag bara har besvären på ENA ögat plus att jag ju bytte linsvätska förra gången… Vet Ni vad detta kan vara?

Hej! Jag håller med den senaste optikern, kontaktallergi borde ju ge symmetriska förändringar överallt där du kommer i kontakt med vätskan. Dessutom mer symtom från ögats slemhinnor (rödhet, klåda, svullnad) än från huden! Ett lindrigt eksem kan yttra sig som du beskriver. Det bästa är nog att visa upp för en läkare, börja med husläkaren.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 januari, 2004 Publicerad: 9 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: