Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på ringfingrarna

Jag har fått utslag på bägge ringfingrarna (har ej haft mina ringar på länge). Jag arbetar mycket med ved (sågar,klyver) och använder handskar. Trodde att lädret i handskarna var behandlat med något som irriterade mig. På ovansidan av händerna syns ingenting och inte mellan de andra fingrarna heller. Det blir små blåsor, och huden blir röd och kliar.
Har använt Canoderm, Hydrokortison CCS 1 % och hälsokostens Ringblomssalva.
Det har inte hjälpt hittills.
Jag har gummihandskar när jag diskar eller städar.
Måste jag söka läkarhjälp?
Hoppas på något svar.

Vid utslag av läder, kan det bero på bakomliggande krom-allergi, då vanligt läder oftast är krom-garvat. Låter dock märkligt (om DU blivit kromallergisk) att det nu bara drabbat 2 fingrar, varför jag inte tror på detta. Ibland kan man även bli gummiallergisk. Även Ringblommekräm kan utgöra en riskfaktor för allergiutveckling.
Grundbehandlingen är att skydda händerna mot för mycket vatten och irriterande ämnen inklusive tvättmedel. Använda mycket mjukgörande krämer och dämpa med en kortisonkräm. Nu när solen kommer, brukar många hudbesvär bli bättre. Blir Du inte bättre på några veckor, är det bra ifall Din husläkare/vårdcentral får titta på händerna för diagnos och bedömning, och kanske hjälpa Dig med en starkare kortisonkräm.
/Anders

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!