Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på magen

Hej! Jag har sedan en tid haft utslag på magen, dom är torra och ibland så kliar dom. Jag vet inte vart ifrån dom kommer men det är fruktansvärt fult (tycker jag. Ibland dyker det upp lite fler för att sedan försvinna, men det är alltid två stycken kvar och så har det varit ett bra tag nu. Jag fick utslagen för flera år sedan. Efter en tid försvann dom för att sedan dyka upp igen. Nu har jag haft utslagen ett bra tag och vill bli av med dom. Utslagen är torra och flagnar lite och ser mest ut som typ brännmärken. Det är ju svårt att förklara, och min tanke är väl att det är någon sorts psoriasis eller eksem.
Jag har ingen aning men vore tacksam för hjälp.

Hej!
Visst kan det vara eksem. Eftersom de sitter på magen får man tänka på om de sitter tex där jeansknapp eller andra nickelinnehållande knappar eller tex skärpspännen ligger mot huden. Nickelallergi är väldigt vanligt. För att ställa diagnosen psoriasis eller eksem kan det räcka för en erfaren hudläkare att titta på utslagen, men ibland måste prov tas för mikroskopi. Så du bör söka din vårdcentral för remiss till hudspecialist om du inte får hjälp där.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: