Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på magen

Hej! Jag har sedan en tid haft utslag på magen, dom är torra och ibland så kliar dom. Jag vet inte vart ifrån dom kommer men det är fruktansvärt fult (tycker jag. Ibland dyker det upp lite fler för att sedan försvinna, men det är alltid två stycken kvar och så har det varit ett bra tag nu. Jag fick utslagen för flera år sedan. Efter en tid försvann dom för att sedan dyka upp igen. Nu har jag haft utslagen ett bra tag och vill bli av med dom. Utslagen är torra och flagnar lite och ser mest ut som typ brännmärken. Det är ju svårt att förklara, och min tanke är väl att det är någon sorts psoriasis eller eksem.
Jag har ingen aning men vore tacksam för hjälp.

Hej!
Visst kan det vara eksem. Eftersom de sitter på magen får man tänka på om de sitter tex där jeansknapp eller andra nickelinnehållande knappar eller tex skärpspännen ligger mot huden. Nickelallergi är väldigt vanligt. För att ställa diagnosen psoriasis eller eksem kan det räcka för en erfaren hudläkare att titta på utslagen, men ibland måste prov tas för mikroskopi. Så du bör söka din vårdcentral för remiss till hudspecialist om du inte får hjälp där.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!