Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på handflatorna

Får återkommande utslag på handflatan, vätskefyllda små bubblor som inte ser bra ut alls. Ibland när jag inte använt min eltandborste försvinner utslagen, kan det verkligen vara rätt koppling?
Är det då en allergi mot gummit på tandborsten eller rester av tandkräm?
Kan det vara relaterat till stress också, jag är ofta enormt stressad.
Utslagen blir värre om jag ofta duschar och inte smörjer in med mjukgörande krämer.

Hej!
Handeksem kan ibland ha utseendet som du beskriver, med små vätskefyllda blåsor. De brukar klia. Det är inte vanligt att dessa utlöses av eltandborste, men kontaktallergi mot gummi kan som du säger ge mycket snabba reaktioner vid kontakt. Stress är sällan ensam "orsak" tilll hudsjukdomar, men är å andra sidan väldigt ofta en bidragande faktor i att huden blir sämre vid olika hudsjukdomar. Om du blir bättre av mjukgörande kräm, stöder det också tanken på någon form av eksem. Om gummiallergi bedöms misstänkt, så kan hudspecialisten utreda med sk lapptest (många ämnen testas på ryggen).
Sök alltså hjälp, via vårdcentralen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: