Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på handflatorna

Får återkommande utslag på handflatan, vätskefyllda små bubblor som inte ser bra ut alls. Ibland när jag inte använt min eltandborste försvinner utslagen, kan det verkligen vara rätt koppling?
Är det då en allergi mot gummit på tandborsten eller rester av tandkräm?
Kan det vara relaterat till stress också, jag är ofta enormt stressad.
Utslagen blir värre om jag ofta duschar och inte smörjer in med mjukgörande krämer.

Hej!
Handeksem kan ibland ha utseendet som du beskriver, med små vätskefyllda blåsor. De brukar klia. Det är inte vanligt att dessa utlöses av eltandborste, men kontaktallergi mot gummi kan som du säger ge mycket snabba reaktioner vid kontakt. Stress är sällan ensam "orsak" tilll hudsjukdomar, men är å andra sidan väldigt ofta en bidragande faktor i att huden blir sämre vid olika hudsjukdomar. Om du blir bättre av mjukgörande kräm, stöder det också tanken på någon form av eksem. Om gummiallergi bedöms misstänkt, så kan hudspecialisten utreda med sk lapptest (många ämnen testas på ryggen).
Sök alltså hjälp, via vårdcentralen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!