Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på halsen

Hej!

Jag har en fråga nagående utslag på hals och bål. Detta gäller min mor som är 59 år och har lite problem med känslig hud hela livet.
Hon har nu fått jättekonstiga utslag på halsen som är ungefär 10cm långa och löper från sida till sida. Dessa är irriterade, röda och torra.
Lite som "ödleskinn" hon har vidare ockå fått dessa på övre delen av bröstkorgen. Ser inte ut som klassiska eksem. Hon har i samband med detta ätit Tigerräkor. Kan detta ha gett någon form av reaktion? Hon har dock aldrig tidigare fått några allergiska reaktioner på skaldjur.

Vi har tittat i olika läkarböcker men inte hittat något svar som överenstämmer med symptomen. Hon mår bra i övrigt.

Med vänlig hälsning
T. Heuberg

Hej!
Eksem på halsen kan ofta bli strimformade och "ödleskinn" passar också bäst på eksem om man ska gissa. Om inte receptfritt hydrokortison morgon o kväll en vecka, hjälper, får hon söka vårdcentralen för bedömning, diagnos och effektivare behandling. Det låter ej som allergi och har sannolikt inte med Tigerräkorna att göra.
FN

Läs mer om allergier på www.clarityn.se

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!