Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på halsen

Hej!

Jag har en fråga nagående utslag på hals och bål. Detta gäller min mor som är 59 år och har lite problem med känslig hud hela livet.
Hon har nu fått jättekonstiga utslag på halsen som är ungefär 10cm långa och löper från sida till sida. Dessa är irriterade, röda och torra.
Lite som "ödleskinn" hon har vidare ockå fått dessa på övre delen av bröstkorgen. Ser inte ut som klassiska eksem. Hon har i samband med detta ätit Tigerräkor. Kan detta ha gett någon form av reaktion? Hon har dock aldrig tidigare fått några allergiska reaktioner på skaldjur.

Vi har tittat i olika läkarböcker men inte hittat något svar som överenstämmer med symptomen. Hon mår bra i övrigt.

Med vänlig hälsning
T. Heuberg

Hej!
Eksem på halsen kan ofta bli strimformade och "ödleskinn" passar också bäst på eksem om man ska gissa. Om inte receptfritt hydrokortison morgon o kväll en vecka, hjälper, får hon söka vårdcentralen för bedömning, diagnos och effektivare behandling. Det låter ej som allergi och har sannolikt inte med Tigerräkorna att göra.
FN

Läs mer om allergier på www.clarityn.se

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: