Ange ditt sökord

Annons:

“Utslag” på händerna

Hejsan. Jag har fått någon sorts utslag på händerna, dom är inte röda utan hudfärgade upphöjningar och är lite större än ett knappnålshuvud. Jag rev lite på dem och efteråt ömmar dom och några ser ut att ha gått sönder, typ en röd liten prick i mitten. Jag håller på mycket med vatten så jag undrar om det kan vara husmorseksem? Jag är gravid och har även svamp i underlivet, kan det smittas till händerna?

Hej!
Knottrorna på händerna kan vara flera olika saker, eksem är ju en trolig orsak som du nämner. Även plana vårtor kan se ut så. Däremot är det inte möjligt att svamp smittar från underlivet till händerna. På slemhinnan har man jästsvampsinfektioner, egentligen är det normalt att ha jästsvamp på slemhinnan men ibland ökar de i mängd (tex vid antibiotikabehandling) och ger besvär. De sprider sig dock ej. Pröva mjukgörande kräm och mild receptfri kortisonkräm från Apoteket. Hjälper inte det så får du söka läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!