Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på händerna – allergi mot arbetshandskar?

Hej!
Jag fick för ett par månader sedan kliande utslag i handflator och på fingrarna (ej skabb konstaterat av läkare). Utslagen försvann efter behandling med kortisonsalva. Nu har de kommit tillbaka igen i samband med skogsarbete med arbetshandskar (svettigt sådant). Även i anslutning till de förra utslagen arbetade jag på sådant sätt. Utslagen ser ut som pyttesmå blåsor under huden (mörka i mitten). Klådan blir mycket svår om man kliar.
Kan det vara allergi mot impregneringsmedel eller har det med värme att göra? Kan det vara hudsvamp? Framförallt hur slipper jag besvären?

Hej!
Det låter som en form av handeksem (vesikulöst- blåseksem). Men det kan också röra sig om en form av psoriasis. Du bör bli undersökt och bedömd av hudspecialist. Handeksem kan ha olika orsaker, varav nötning är det vanligaste. Men du behöver antagligen göra en test av kontaktallergiframkallande ämnen, tex kolofonium är vanligt ämne som framkallar bla handeksem. Kolofonium finns i kåda.
Så du bör söka vårdcentral för remiss till hudspecialist.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!