Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på händer och fötter

Hej!

Jag har fått besvärliga utslag på händer. Det var först prickar, men nu har de ökat i storlek ungefär till en 10-örings storlek. Utslagen på händer sitter på ovansidan av handflatan, medan utslagen på fötter är på undersidan av foten. Utslagen på händer kliar inte, medan det kliar lindrigt på fötter. Jag kan lista upp flera saker som föregick utslagen. Möjlig virussmitta. Jag åt en mängd salta jordnötter och hanterade nytryckt brevpapper. Min mamma har psoriasis. Jag har inga kända allergier annars.

Med vänliga hälsningar,
Anna

Kan det vara pustulosis palmoplantaris (PPP)? Då ses ofta ett skarpt avgränsat område med rodnad, fjällning och även varblåsor, ofta lokaliserat i handflator och på fotsulor. PPP anses vara en "släkting" till psoriasis. Läs mer om pustulosis palmoplantaris i dermtologens patientinformation här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!