Ange ditt sökord

Annons:

Utslag på häderna vid stress

Jag får utslag på händerna vid vad jag tror är stress. Det blir röda hårda "upphöjningar" i storlek mellan ett knappnålshuvud och fem sådana. Huden liknar lite en paddas. De gör jätteont om man kommer åt dem. De blir främst på insidan av handen. Efter ett tag blir de hårda, och går att riva av som tjocka hudflagor. Min mor har samma problem, hon har inte kunnat få någon hjälp. Men jag undrar om forskningen gått framåt inom detta, och om det nu går att få någon hjälp?

Det är svårt att veta vad du har för sjukdom. Allmänt gäller att många hudsjukdomar kan förvärras av stress såsom nässelutslag, atopiskt eksem och rosacea men det finns ingen hudsjukdom som direkt har visats helt orsakat av stress. Kan det vara så att du har ett återkommande så kallat dyshidrotiskt handeksem? Vid detta eksem uppkommer med mer eller mindre jämna intervaller blåsor i händerna som kliar och sedan torkar in. Läs i dermatologens patientinformation här på vår hemsida och se om det kan stämma. Vad jag vet känner man ännu inte till någon bakomliggande orsak.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!