Ange ditt sökord

Annons:

Utslag och sprickor på fingrar

Jag har en längre tid haft utslag på fingrar som gör väldigt ont då det också blir sprickor. Har alltid också utslag på varje handflata och det ser ut som om mina fingrar är "glaserade".
Vet ej om det har något samband men har ofta munsår, något som jag aldrig haft förren senaste året.

Hej!
Det du beskriver på fingrar och händer låter i första hand som handeksem. Knappast samband med munsåret. Handeksem kan ha olika bakgrundsfaktorer, vanligast är "husmorseksem" dvs nötning på huden tex disk, tvätt etc, men också kontaktallergier mot tex nickel och gummi. Behandlingen är att skydda huden mot nötning så mycket det går. Flitig smörjning med mjukgörande krämer återför fett och fukt som huden förlorat. Om inte det hjälper, bör du söka läkare för bedömning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!