Ange ditt sökord

Annons:

Utslag i hårbotten

Hejsan.
Jag lider titt som tätt av att ha "Acne" i hårbotten….har haft det så länge jag kan minnas men lider inte alls av acne på övriga kroppen…
Ibland försvinner de nästan helt för att nästa månad ta fart igen….dessa kliar inte alls och liknar acne.
Vore tacksam för svar…för som det är nu kan jag aldrig snagga mitt hår…då syns hårbotten och det är en katastrof.
/Peter

Svar till signaturen Peter
Acne kan finnas enbart i hårbotten. Behandlingen är i princip samma för denna sorts acne som för acne i ansikte, bröst och rygg. Man prövar först med lokalbehandling med till exempel A-vitaminsyra eller bensylperoxid eller kombination. Om inte detta räcker får man ge tablettbehandling, i första hand tetracykliner. Se tidigare svar där jag mer utförligt skrivit om behandling av acne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: