Ange ditt sökord

Annons:

Utslag eller eksem?

Hej! Mina problem började för cirka två år sedan, om inte längre tillbaks.
Det började med enstaka röda eller hudfärgade knottror på armbågarna som sedan spreds till händerna, och nu även på knän och tår. Knottrorna, som är små och lite vätskefyllda kan ömma och klia ibland. De sitter oftast en och en men kan även bildas i små grupper (då gör det ondare). Knottrorna uppkommer i samband med värme har jag märkt.Alltså när det böjar bli varmare ute eller om jag bara är varm/svettig. Kan också bli något bättre om jag tvättar händerna med kallt vatten. Det är mest på händer sommartid.
Har köldallergi och även nån slags värmeallergi som gör att jag blir röd/flammig lätt, t.ex. när jag duschar varmt, gör något ansträngande eller bara blir varm. Har inga andra eksem eller utslag. Det jobbiga är att det inte ser så kul ut, så jag hoppas få något svar om vad det kan vara och vilken hjälp man kan få. Tack på förhand!

Små vätskefyllda knottror som kliar tyder på att det är ett eksem du har. Orsaken till detta eksem bör ju utredas. Det kan vara något ämne man är allergisk mot, det kan vara en retverkan eller okänd orsak. Pröva hydrokortisonkräm under 1-2 veckor och se om det hjälper mot utslagen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!