Ange ditt sökord

Annons:

Utslag bak på benen

Hej! Jag har en son som är snart 7 år som i julas fick utslag på ena skinkan och ner på benet till knät. På det andra benet börjar utslagen under skinkan och ner i knävecket. Började utesluta viss mat för att se om det var det, men utslagen mattades av. Jag behandlade med Hydrokortisonsalva 1% när det kliade som värst, övergick sedan till Helosan för att hålla det mjukt och fint. Detta gick nästan bort, huden blev lite som apelsinhud, nu har detta kommit tillbaka igen. Jag är nästan helt säker på att det inte är maten han inte tål. Kan det vara böjveckseksem? Han är inte allergisk mot något, inte vi heller och ingen av oss har besvärats av eksem. Hur skall jag behandla detta, det är lite genant för honom när de duschar på gympan, därför har han hoppat över detta ett tag. Tacksam för svar.

Hej!
Det kan vara eksem, men det kan också vara tex mollusker (virusorsakade knottror), som börjar såhär. Om hydrokortison och mjukgörande hjälper snabbt, är det troligt at det är ett lindrigt eksem, och då är böjveckseksem (atopiskt eksem) vanligaste alternativet. Om det inte hjälper, bör du söka läkarhjälp för bedömning och diagnos.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: