Ange ditt sökord

Annons:

Utslag bak på benen

Hej! Jag har en son som är snart 7 år som i julas fick utslag på ena skinkan och ner på benet till knät. På det andra benet börjar utslagen under skinkan och ner i knävecket. Började utesluta viss mat för att se om det var det, men utslagen mattades av. Jag behandlade med Hydrokortisonsalva 1% när det kliade som värst, övergick sedan till Helosan för att hålla det mjukt och fint. Detta gick nästan bort, huden blev lite som apelsinhud, nu har detta kommit tillbaka igen. Jag är nästan helt säker på att det inte är maten han inte tål. Kan det vara böjveckseksem? Han är inte allergisk mot något, inte vi heller och ingen av oss har besvärats av eksem. Hur skall jag behandla detta, det är lite genant för honom när de duschar på gympan, därför har han hoppat över detta ett tag. Tacksam för svar.

Hej!
Det kan vara eksem, men det kan också vara tex mollusker (virusorsakade knottror), som börjar såhär. Om hydrokortison och mjukgörande hjälper snabbt, är det troligt at det är ett lindrigt eksem, och då är böjveckseksem (atopiskt eksem) vanligaste alternativet. Om det inte hjälper, bör du söka läkarhjälp för bedömning och diagnos.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!