Ange ditt sökord

Annons:

Utslag

Hej! Det är så att jag har haft utslag sen i början av november. Jag har varit och tagit prover men det visar inget. Min kompis har likadana och när han var till läkaren så sa han att det var skabb, men det är det inte för våra utslag ser inte ut som det. Jag har fått kortisonsalva att smörja mig med men det hjälper inte, jag har fått zyrlex-tabletter men jag kan väl inte äta dom hur länge som helst? Proverna som vi tog var mot allergier (pälsdjur – katt, hund mm), men det visade inget.
Hjälp mig! Vad ska jag göra?

Det svårt för mig att ge råd då du inte säger något om vad du har för besvär. Kliar det mycket? Var sitter utslagen och hur se de ut? Vid skabb är utslagen mycket varierande, ibland ses mest rivmärken och ibland har man utbrett eksem. Om både du och kompisen har liknande utslag som kliar mycket, speciellt på natten, så bör man nog faktiskt tänka på skabb.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 april, 2003 Publicerad: 3 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: