Ange ditt sökord

Annons:

Utslag

Hej.
Har en son som har fått konstiga utslag på skinkorna som sen har sprididts ner på benen. Han har även under armarna. Utslagen började som en liten "prick" men har nu blivit större, den sörsta är som en femkrona. Utslagen är platta och runda, de har en mörkröd ring runt och är lite gulaktiga i mitten. Vi har fått cortison salva men ingen diagnos. Vad kan det vara?

Oklara utslag under sommaren är en utmaning. Ibland kan man få viss härledning ifall det kan finnas någon ledtråd som patientens ålder, aktiviteter (badat, nya kläder mm), klåda eller ej, fjällning i utslagen, tidsförlopp, använt några läkemedel innan start och/eller samtidig infektion? Jag kan tyvärr inte ge någon bra diagnos på Din beskrivning av utslagen utan får hoppas att utskriven kortisonkräm fungerar, i annat fall får Ni gå tillbaka till behandlande läkare och visa upp Er igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!