Ange ditt sökord

Annons:

Utslag

Jag har sedan ca 6 månader tillbaka ett utslag på höger kindben.
Det ser ut som en finne men är inte det. Den är rund och hård.
Jag har försökt med allt för att få bort den men den kommer
tillbaka hela tiden. Ibland verkar det var en vårta. Den är gul
med en svart prick i mitten. Jag har klämt på den men den innehåller inte var utan blöder. Vad kan det vara och hur ska jag bli av med den?

Hej!
Tyvärr är det svårt för oss att svara på ett bra sätt på frågor av denna typ, som beskriver något. Vi hudläkare behöver oftast titta själva för att kunna bedöma, och det kan ju innebära en risk att bedöma något som ofarligt bara för att vi tolkat beskrivningen fel! En vårta med gul prick i mitten säger tyvärr ej tillräckligt mycket, men en god generell regel är att man ska söka läkare för nytillkomna hudförändringar som inte går över, eller gamla som funnits men som ändrar sig!
FN.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: