Ange ditt sökord

Annons:

Utslag

Hej!
Jag har haft problem med utslag i fem månader. Det började på ryggen, skulderbladen och spred sig allt mer på hela ryggen, armarna, bröstet och baksidan av låren. Såg ut ungefär som nässelutslag med intensiv klåda. Tätt sittandes myggbettsliknande upphöjningar och kraftig rodnad och värmekänsla.
Upphöjningarna kommer fort och finns kvar allt från någon timma till ett par dygn. Blir värre i samband med svett och dusch. Klådan är intensiv på nätterna och jag får sova högst ett par timmar per natt, vaknar av att jag river mig. Klådan är så svår att jag kliat hål på huden och fått vätskande och blödande sår på upphöjningarna. Får “attacker” flera gånger dagligen. Allmänläkare skrev ut tavegyl med endast mindre effekt. Var hos hudspecialist akut och han kunde inte säga vad det var. Fick Prednisolon, zyrlex och dermovat. Är helt slut på dagarna eftersom jag aldrig får sova, vad ska jag göra?

Hej! Det låter mest som urticaria (nässelutslag). Du kan läsa om det på dermatologens patientinformation på hemsidan. Det finns andra effektiva tabletter mot urticaria, tex Aerius, som man ej blir trött av. Sök din läkare igen!
FN

Urticaria (nässelutslag) i dermatologens patientinformation

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: