Ange ditt sökord

Annons:

Utslag

Mitt 3-åriga barnbarn är i Spanien och har fått diagnosen H. influenzae med öron- ögoninflammation samt varig hals och hög feber. Han har fått antibiotika Amoxicilina (D.O.E.) (Trihidrato) 100 mg för detta och är på bättringsvägen. Problemet nu är att han har fått utslag på bål, mage och rygg samt senare armar och ben. Ingenting i ansiktet. Utslagen kliar ej. Läkare kommer att kontaktas för utslagen men jag skulle ändå gärna vilja ha er åsikt vad det kan tänkas bero på.

Hej!
Det är vanligt att antibiotika ger hudutslag. Det kan vara en allergisk reaktion eller en reaktion som kommer på grund av infektionen i sig tillsammans med läkemedlet. När det hela har gått över, kan ni ta kontakt med husläkaren hemma och diskutera hur lång tid utslagen satt i, om medicin behövdes för att få bort dem mm. Därefter kan man ofta ge en bedömning av vilket som är den troligaste orsaken i just det här fallet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!