Ange ditt sökord

Annons:

Utrensningste

Hej,
mitt namn är Lejla och jag var på en ansiktsbehandling för 3 månader sedan och då blev jag rekommenderad ett slags té som kallas REGENERATIONSTE och som jag skulle använda i 6 veckor. Efter en vecka fick jag jättemycket finnar och då gick jag till henne som rekomenderat den som sa att det var helt normalt. Nu efter att jag har använt den i 6 veckor har min hud blivit fördärvad. Jag har fått röda utslag och stora vita finnar som kliar jättemycket runt hakan och halsen. Eftersom jag inte orkade mer och märkte att det inte blev bättre gick jag tillbaka till salongen. Då sa dem att jag har hormonrubbningar och att jag måste kolla upp det. Hon ansåg att det inte var något fel på téet utan att det är mina hormoner. Jag blev förvånad men samtidigt arg för mitt ansikte ser hemskt ut och jag vet inte om det kommer att gå bort. Har du något tips eller nån aning vad mina utslag kan bero på eller om det är verkligen som hon säger?
Hoppas på svar,
Lejla

Hej!
Även natur"läkemedel" kan ge biverkningar, det är lite svårare att hantera eftersom man ofta inte vet vad som ingår i teer och liknande. Det är inte uteslutet att din hudreaktion beror på teet, och det bästa rådet blir att söka hudläkare för diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: