Ange ditt sökord

Annons:

Urticaria

Jag lider av Urticaria,som plågar mig väldigt mycket nu när kylan börjar komma.Det inkräktar mycket på mit dagliga liv,genom att jag inte kan fungera på ett normalt sett.Jag har varit hoss vårdcentralen flera gånger,och då har dom sagt att jag lider av urticaria.Olika läkare har gett mig olika mediciner som..AERIUS 5 mg,ATARAX 25 mg.Den senaste har skrivit ut CLARITYN 10 mg. men det är inget som fungerar.Dom har även skrivit ut alla möjliga krämer som finns,och jag har provar alla möjliga som finns på apoteket,inget hjälper.Så jag undrar om jag värkligen har Urticaria.
Det är en intensiv brännande klåda,som gör att jag skakar.
Nu under sommaren har jag inte haft några symtom.Nu har det börjat igen för ca 2 veckor sedan.Jag vägrar att acceptera att det inte finns något att göra åt detta,skall jag behöva emigrera till ett varmare land ? eller skall man behöva ta livet av sig….
Med tanken på att jag skall behöva ha det så här till maj nästa år, så finns det ju bara 2 alternativ.

M.V.H Tony

Svar till Hjälp.
Urticaria (nässelutslag) kan ha många olika orsaker, ibland hittar man ingen bakomliggande orsak. I ditt fall verkar det som om din urticaria (nässelutslag) utlöses av kyla. Köldurticaria är en svårbehandlad form men man får pröva sig fram och kombinera olika läkemedel så brukar man ändå uppnå en förbättring. Se vidare i dermatologens patientinformation om urticaria.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 september, 2002 Publicerad: 25 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: