Ange ditt sökord

Annons:

Urticaria

Min dotter har i cirka 4 år haft urticaria men vi vet fortfarande inte vad detta beror på. Då hon har badat i klorvatten har reaktionen varit mycket mer påtaglig. Ibland slår det upp svullnad på framförallt överläppen.

Sedan ett halvår äter hon nu Zyrlex istället för Clarityn som inte gav någon effekt. Tyvärr ser vi ingen större förbättring av den nya medicineringen heller.
Vi har dock tyckt oss märka att när vi befinner oss utomlands och hon dels badar i saltvatten och solar blir det något bättre. Finns det en möjlighet att det skulle kunna vara så?

Kan det vara bra för henne att tex. sola på solarie och även bada i saltat vatten?
Tacksam för svar då vi förstås för hennes skull vill göra allt för att kanske kunna hitta anledningen till nässelutslagen och kunna hjälpa henne till ett drägligt liv.

Hej!
Urticaria är vanligt, och vi finner oftast inte anledningen till den. Inom 2 år har de flesta läkt ut. Din dotter har alltså ett ovanligt besvärligt fall av kronisk urticaria, och det är klart att det är jobbigt! Jag hoppas att ni har en bra läkare som utreder det man eventuellt bör utreda, stöttar och ger mediciner. Tex är det möjligt att Aerius är bättre för henne. Om ni inte har någon hudspecialist att gå till, bör du begära remiss till en!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: