Ange ditt sökord

Annons:

Undrar över Roaccutan

Hej!
Jag har blivit behandlad med Roaccutan i ca 2,5 år och inte haft något riktigt uppehåll förutom för ca ett halvår sedan,då jag hade ett på 6 mån. Jag ska ta det från början... Jag började behandlas med 40mg per dag i ca 6 mån(och varenda finne försvann) gick sedan ner till 20 mg och sänkte vidare till 10 mg per dag och sen till 10 mg varannan dag, sen i somras hade jag mitt uppehåll och klarade mig bra utan medicinen, hade inga problem alls... Men till hösten kom de tillbaka och jag körde igång med 10 mg varannan dag och de försvann igen. Men helt plötsligt kom de tillbaka ÄVEN fast jag åt Roaccutan... Panik! Började behandla med 10 mg varje dag Behandlas nu med 40 mg varje dag men det har ingen effekt...ännu iallafall(Kan man bli immun?). Finns det någonting annat man kan göra eller är jag bara ett hopplöst fall? Tacksam för svar

Svar till signaturen Anna.
Då du tidigare har blivit hjälpt av Roaccutan så kommer det säkert att hjälpa nu också, det är en fråga om dosering och totaldos.Man bör komma upp i en totaldos på 120 mg/kg. När detta uppnås beror helt på den dos man tar varje dag i förhållande till sin kroppsvikt. Jag har inte hört att man kan bli immun mot Roaccutan, däremot finns några få(kanske 10%) som inte blir hjälpta av Roaccutan, mend då hjälper det inte från början heller.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: