Ange ditt sökord

Annons:

Undrar över Roaccutan

Hej!
Jag har blivit behandlad med Roaccutan i ca 2,5 år och inte haft något riktigt uppehåll förutom för ca ett halvår sedan,då jag hade ett på 6 mån. Jag ska ta det från början... Jag började behandlas med 40mg per dag i ca 6 mån(och varenda finne försvann) gick sedan ner till 20 mg och sänkte vidare till 10 mg per dag och sen till 10 mg varannan dag, sen i somras hade jag mitt uppehåll och klarade mig bra utan medicinen, hade inga problem alls... Men till hösten kom de tillbaka och jag körde igång med 10 mg varannan dag och de försvann igen. Men helt plötsligt kom de tillbaka ÄVEN fast jag åt Roaccutan... Panik! Började behandla med 10 mg varje dag Behandlas nu med 40 mg varje dag men det har ingen effekt...ännu iallafall(Kan man bli immun?). Finns det någonting annat man kan göra eller är jag bara ett hopplöst fall? Tacksam för svar

Svar till signaturen Anna.
Då du tidigare har blivit hjälpt av Roaccutan så kommer det säkert att hjälpa nu också, det är en fråga om dosering och totaldos.Man bör komma upp i en totaldos på 120 mg/kg. När detta uppnås beror helt på den dos man tar varje dag i förhållande till sin kroppsvikt. Jag har inte hört att man kan bli immun mot Roaccutan, däremot finns några få(kanske 10%) som inte blir hjälpta av Roaccutan, mend då hjälper det inte från början heller.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.