Ange ditt sökord

Annons:

Undrar över Roaccutan

Hej!
Jag har blivit behandlad med Roaccutan i ca 2,5 år och inte haft något riktigt uppehåll förutom för ca ett halvår sedan,då jag hade ett på 6 mån. Jag ska ta det från början… Jag började behandlas med 40mg per dag i ca 6 mån(och varenda finne försvann) gick sedan ner till 20 mg och sänkte vidare till 10 mg per dag och sen till 10 mg varannan dag, sen i somras hade jag mitt uppehåll och klarade mig bra utan medicinen, hade inga problem alls… Men till hösten kom de tillbaka och jag körde igång med 10 mg varannan dag och de försvann igen. Men helt plötsligt kom de tillbaka ÄVEN fast jag åt Roaccutan… Panik! Började behandla med 10 mg varje dag Behandlas nu med 40 mg varje dag men det har ingen effekt…ännu iallafall(Kan man bli immun?). Finns det någonting annat man kan göra eller är jag bara ett hopplöst fall? Tacksam för svar

Svar till signaturen Anna.
Då du tidigare har blivit hjälpt av Roaccutan så kommer det säkert att hjälpa nu också, det är en fråga om dosering och totaldos.Man bör komma upp i en totaldos på 120 mg/kg. När detta uppnås beror helt på den dos man tar varje dag i förhållande till sin kroppsvikt. Jag har inte hört att man kan bli immun mot Roaccutan, däremot finns några få(kanske 10%) som inte blir hjälpta av Roaccutan, mend då hjälper det inte från början heller.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 mars, 2002 Publicerad: 25 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: