Ange ditt sökord

Annons:

Underlivsbesvär

Hej!
Min mamma som fyller 75 i vår har sedan nästan ett år tillbaka besvärats mycket av problem med underlivet. Hon har en kraftig brännande smärta "det känns som att sitta på ett brännsår". Hon har blivit undersökt av flera gynekologer och en hudläkare. Något besked på vad hon drabbats av har hon inte fått, hon har fått många olika råd och ordinationer, ibland motsägelsefulla - sittbad alt. undvik vatten, kortisonsalvor (sved ännu mer), antibiotikabehandling - inget har lett till någon förbättring och hon är nu ganska förtvivlad.
Övriga krämpor hon har är fibromyalgi och uttalade urkalkning av skelettet.
Har du någon idé om vad detta kan vara?

Svar till signaturen "Dotter".
Det är naturligtvis väldigt svårt att gissa vilken sjukdom din mor lider av.Det finns en mängd "genitala dermatoser" det vill säga hudsjukdomar som är lokaliserade till underlivet. En åkomma som kallas LSA (lichen sclerosus et atroficus) drabbar ofta äldre kvinnor och kan ge mycket besvär med sveda, klåda och blödningar. jag kan bara råda din mor att åter ta kontakt med hudläkare eller gynekolog.
På flera sjukhus finns så kallade "vulva-mottagningar" där hudläkare och gynekolog arbetar tillsammans.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 januari, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: