Ange ditt sökord

Annons:

Underlivsbesvär

Hej!
Min mamma som fyller 75 i vår har sedan nästan ett år tillbaka besvärats mycket av problem med underlivet. Hon har en kraftig brännande smärta "det känns som att sitta på ett brännsår". Hon har blivit undersökt av flera gynekologer och en hudläkare. Något besked på vad hon drabbats av har hon inte fått, hon har fått många olika råd och ordinationer, ibland motsägelsefulla - sittbad alt. undvik vatten, kortisonsalvor (sved ännu mer), antibiotikabehandling - inget har lett till någon förbättring och hon är nu ganska förtvivlad.
Övriga krämpor hon har är fibromyalgi och uttalade urkalkning av skelettet.
Har du någon idé om vad detta kan vara?

Svar till signaturen "Dotter".
Det är naturligtvis väldigt svårt att gissa vilken sjukdom din mor lider av.Det finns en mängd "genitala dermatoser" det vill säga hudsjukdomar som är lokaliserade till underlivet. En åkomma som kallas LSA (lichen sclerosus et atroficus) drabbar ofta äldre kvinnor och kan ge mycket besvär med sveda, klåda och blödningar. jag kan bara råda din mor att åter ta kontakt med hudläkare eller gynekolog.
På flera sjukhus finns så kallade "vulva-mottagningar" där hudläkare och gynekolog arbetar tillsammans.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 januari, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!