Ange ditt sökord

Annons:

Underlivsbesvär

Hej!
Min mamma som fyller 75 i vår har sedan nästan ett år tillbaka besvärats mycket av problem med underlivet. Hon har en kraftig brännande smärta “det känns som att sitta på ett brännsår”. Hon har blivit undersökt av flera gynekologer och en hudläkare. Något besked på vad hon drabbats av har hon inte fått, hon har fått många olika råd och ordinationer, ibland motsägelsefulla – sittbad alt. undvik vatten, kortisonsalvor (sved ännu mer), antibiotikabehandling – inget har lett till någon förbättring och hon är nu ganska förtvivlad.
Övriga krämpor hon har är fibromyalgi och uttalade urkalkning av skelettet.
Har du någon idé om vad detta kan vara?

Svar till signaturen "Dotter".
Det är naturligtvis väldigt svårt att gissa vilken sjukdom din mor lider av.Det finns en mängd "genitala dermatoser" det vill säga hudsjukdomar som är lokaliserade till underlivet. En åkomma som kallas LSA (lichen sclerosus et atroficus) drabbar ofta äldre kvinnor och kan ge mycket besvär med sveda, klåda och blödningar. jag kan bara råda din mor att åter ta kontakt med hudläkare eller gynekolog.
På flera sjukhus finns så kallade "vulva-mottagningar" där hudläkare och gynekolog arbetar tillsammans.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 januari, 2001 Publicerad: 17 januari, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: