Ange ditt sökord

Annons:

Underlivs spricka

Hej! Ibland (inte så ofta, för det mesta med ett par månaders mellanrum)kliar det som tusan i underlivet. Om man kollar efter noga kan man se att det är en spricka som inte syns särskilt tydligt precis under slidöppningen som kliar. detta håller på ett par dagar.

För några år sedan fick jag en vårt-liknande sak precis åvanför klitoris. trodde först att det var en finne, så jag stack då hål på den med en nål och försökte pressa ut innehållet, men det var bara blod. klämde ganska mycket och dagen efter var den blå.lila (av blodet skulle jag gissa)fortsatte att klämma på den tills den krympte och försvann, vilket tog någon dag. För ca 2 år sen fick jag en likadan fast mindre, som jag också klämde bort. Tänkte på att den andra försvan… men nu i efterhand börjar jag undra om det kanske var något farligt.
Jag är 19 år och har aldrig haft sex, så det kan inte ha varit något som smittas på den vägen.

Svar till signaturen Amanda
Klåda och sprickbildning i underlivet kan man få om man tvättar sig mycket med tvål och vatten, det torkar ut den tunna känsliga huden här. Trånga jeans och trosor kan också irritera och ge klåda och sprickbildning. Just före mens är ju huden i hela underlivet litet svullen. Det du beskriver att du klämde på var säkert en helt ofarlig talgkörtel, men du ska inte göra så, det kan lätt bli infektion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 4 maj, 2002 Publicerad: 4 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: