Ange ditt sökord

Annons:

Underliga utslag

Hej!

För cirka ett år sedan började jag få små små bruna utslag på vristerna. Detta var i samband med att jag gjorde värnplikten och hade ofta på mig hårtdragna kängor. Jag trodde detta berodde på avfärgning av kläder eftersom det inte kliade. Nu ett år senare har de små små utslagen nästan blivit heltäckande på framsidan av benet, dvs från vristen nästen upp till knät. Ibland kan det klia men inte ofta. Det ser nästan ut som om det skulle kunna vara någon sorts av pigmentsförändring men efter som det ibland kan klia riktigt mycket så tror jag inte det. Har funderat på om det skulle kunna vara någon sort av dåligt blodförsörjnig till benet. Jag är nu rädd att utslaget kommer att fortsätta sprida sig och undrar om utslaget kan behandlas?
Finns det hopp för mig?

Hej!
Javisst finns det hopp! Det du beskriver låter som en form av purpura, dvs att de yttersta små blodkärlen går sönder och släpper ut någon enstaka röd bldokropp i vävnaden. Blodkropparna innehåller en järninnehållande molekyl, och järnfärgämne blir kvar i huden länge innan kroppen kan transportera bort det. Det är alltså ett slags "rost" du ser. En hudläkare kan precisera diagnosen med att ta en hudbiopsi (hudprov) och skicka för mikroskopi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!