Ange ditt sökord

Annons:

Underhudsblödningar vid soleksem

Hej!
Jag är 56 år och har haft soleksem i flera år. Har inte varit känslig innan jag fick barn och bara sporadiskt fram till för något år sedan. Det jag undrar över är att knottrorna övergår till underhudsblödningar efter 1-2 dagar. Varför blir det så och vad beror det på? Kan jag förebygga på något sätt? Har tidigare lätt blivit brun utan problem, är lite sydländsk i hudtypen.

Underhudsblödningar tillhör inte det normala vid solning, inte ens heller vid soleksem. Får man av solen en kraftigare reaktion i huden av t.ex solen, kan blodkärlen till mindre del läcka blod ut i vävnaden och ge viss "rodnad". Får Du som riktiga blåmärken, låter det som något annat och i detta fallet rekommenderar jag Dig att söka Din husläkare/vårdcentral för en bedömning. Beror reaktionen på solen, är det bästa att helt undvika solen och/eller använda en kraftigare solskyddsfaktor. Råden jag kan ge beror på vad man tror om orsaken till Din reaktion i huden, och jag har svårt att utifrån Din beskrivning säga exakt vad Du drabbats av.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!