Ange ditt sökord

Annons:

tynn hud/rødhet

Hei
Jeg er en norsk jente på 21 år.
For 1/2 år siden fikk jeg behandling med glykol syre, som nesten ødela huden min. Jeg fikk masse kviser og røde merker og huden ble veldig irritert og sensitiv. Nå 6 måneder senere er det mye bedre. Men jeg har fortsatt områder på huden som blir røde med engang jeg blir varm.(nesten som rødming, men det er bare på spesielle områder)Det er veldig plagsomt, og hele hudproblemet har gitt meg en depresjon. jeg hadde ingen problemer med huden før denne feilbehandlingen.
Jeg trodde først at det måtte være sprengte blodkar. Men etter å ha sett nærmere så virker det som huden har blitt tynnere på spesielle steder, så tynn at små capillarer syns igjennom! Har vært hos flere hudleger, og de sier jeg må vente å bare se om det blir bedre. Den eneste forklaringen de har på min reaksjon på AHA-syren er mine medisiner. Jeg tar MEthotrexat og Napren pga barneleddgikt.
Men kan huden bli tykkere av seg selv? Jeg leste nemlig at den blir tynnere med alderen, og da er det lite håp!? Er det noe som kan gjøre huden tykkere?
Jeg hadde tenkt til å prøve photoderm behandling for rødheten, men vet ikke om det vil fungere.
Jeg har i tillegg fått noen små områder (under og over leppen) som er tørre og flasser av. Har prøvd fete kremer, men det hjelper ikke så mye. Hva kan det være?

Anne

Svar till Anne
Om huden har förtunnats genom någon behandling brukar detta ofta gå tillbaka så småningom. Lagom mängder av UV-strålning ger en tjockare överhud. Hur blir din hud när du solar? Om du tål sol kan du ju pröva försiktigt med detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 september, 2002 Publicerad: 28 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: