Ange ditt sökord

Annons:

Tunt hår

Hej!
Jag är en tjej på 22 år som har ett problem, det är nämligen så att jag har börjat tappa mycket hår, framför allt framme vid pannan. Om man tittar noga så syns det att håret har tunnats ut lite där. Det är framför allt på en fläck som är som en tioöring där det inte växer nåt hår alls och har inte gjort det på 2 månader nu. När jag tvättar håret ca 2 gånger i veckan tappar jag ca 150 strån. Är detta normalt? För ca ett år sedan tappade jag en fläck på ögonbrynet också, men det tog bara 2 veckor innan det växte ut, så jag undrar om ni tror att detta kan vara fläckvist håravfall eller manligt håravfall? Tack för en bra spalt!

Hej!
Manligt håravfall är inte troligt vid din ålder om du är i övrigt frisk (kan ses hos kvinnor över 40, i klimakteriet). Alopecia areata och diffust håravfall kan du läsa om i dermatologens patientinformation. Fortsätter det bör du få träffa en hudspecialist via remiss från vårdcentralen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!