Ange ditt sökord

Annons:

Tunn hud –> tjock hud?

Hejsan,
jag har sökt lite ibland alla besvarade frågor men jag har inte hittat nåt där det står om hur man gör huden tjockare, om det nu ens går.
Jag har nämligen väldigt torr, känslig och tunn hud på mina kinder. Jag har även ytliga blodkärl som gör att jag har en konstant rodnad på mina kinder. Jag har fått laserbehandling 4 gånger på mina kinder som förbättrat detta avsevärt, men jag är fortfarande röd. Jag är väl ett extremfall bland ansiktsrodnad kan jag tänka mig.

Min fråga är om det på något vis går att få huden på kinderna tjockare, för det skulle väl göra att rodnaden lyser igenom mindre och på så vis inte blir lika synbar som ifall jag skulle haft en tunn hud?
Jag har läst överallt om hur man tunnar ut huden, men jag vet inte alls hur jag ska få den tjockare.

Tacksam för svar, mvh Johan.

Det har forskats en del kring detta ämne, framförallt vid behandling av åldrad hud med mycket rynkor som ska "bli ung på nytt". En del av antirynkpreparat ger en retning av huden, och på detta sättet blir huden tjockare (och därmed syns rynkorna mindre). Det preparat som har en vetenskaplig uppbyggnad av huden är A-vitaminsyra, som finns i hudläkemedel på Apoteket som Aberela och Retinova (kräver recept). De ökar på bindvävens tjocklek, så huden blir tjockare. Bägge preparaten har dock som bieffekt en viss irritation av huden, vilket gör att den gärna kan bli lite röd och torr. Jag tror i Ditt fall det bästa är att inte mixtra för mycket med huden, utan använd en fetare, mjukgörande kräm modell Repair till natten.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!