Ange ditt sökord

Annons:

Tunn hud –> tjock hud?

Hejsan,
jag har sökt lite ibland alla besvarade frågor men jag har inte hittat nåt där det står om hur man gör huden tjockare, om det nu ens går.
Jag har nämligen väldigt torr, känslig och tunn hud på mina kinder. Jag har även ytliga blodkärl som gör att jag har en konstant rodnad på mina kinder. Jag har fått laserbehandling 4 gånger på mina kinder som förbättrat detta avsevärt, men jag är fortfarande röd. Jag är väl ett extremfall bland ansiktsrodnad kan jag tänka mig.

Min fråga är om det på något vis går att få huden på kinderna tjockare, för det skulle väl göra att rodnaden lyser igenom mindre och på så vis inte blir lika synbar som ifall jag skulle haft en tunn hud?
Jag har läst överallt om hur man tunnar ut huden, men jag vet inte alls hur jag ska få den tjockare.

Tacksam för svar, mvh Johan.

Det har forskats en del kring detta ämne, framförallt vid behandling av åldrad hud med mycket rynkor som ska "bli ung på nytt". En del av antirynkpreparat ger en retning av huden, och på detta sättet blir huden tjockare (och därmed syns rynkorna mindre). Det preparat som har en vetenskaplig uppbyggnad av huden är A-vitaminsyra, som finns i hudläkemedel på Apoteket som Aberela och Retinova (kräver recept). De ökar på bindvävens tjocklek, så huden blir tjockare. Bägge preparaten har dock som bieffekt en viss irritation av huden, vilket gör att den gärna kan bli lite röd och torr. Jag tror i Ditt fall det bästa är att inte mixtra för mycket med huden, utan använd en fetare, mjukgörande kräm modell Repair till natten.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: