Ange ditt sökord

Annons:

Tungpiercing

Hej!
Jag är i valet och kvalet om jag skall pierca tungan. Jag undrar om ni har några fakta på ungefär hur ofta det går snett, vad kan hända, vad är det värsta, har det hänt, hur stor är risken att något går fel om allt sköts på ett riktigt sätt? Om det blir inflammerat, hur snabbt går det innan tungan går i nekros? Med vilka fler risker är en tungpiercing förenad?

Mvh /Kluven

Hej!
Vid en enkel sökning på Medline finner man ett tiotal artiklar från det senaste året, om biverkningar av tungpiercing. Den senaste finns i tidskriften Lancet, aprilnumret, författare Stirn A och medarbetare om du vill låna på biblioteket.
Fenomenet tungpiercing är ännu antagligen för nytt för att man ska kunna ge bra siffror över biverkningsstatistik. Att tunga, tänder och läppar kan bli skadade mekaniskt, samt att kontaktallergier kan uppstå, visas av många fallrapporter.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: