Ange ditt sökord

Annons:

Trots att jag äter mat så går jag inte upp i vikt, borde jag besöka läkare?

Hejsan. Jag har problem med UNDERVIKT. Jag är ca 170 lång och väger 48-49 kilo, det kan variera lite. Jag äter alltid mat och alla måltider om dagen. Ca 1 år gick jag på gym och drack proteindrinkar för att gå upp i vikt. Men utan resultat. Vad jag än gör så går jag knappt upp ett kilo. En undersökning gjordes på mej när jag var liten och jag kommer ihåg att det var väldigt nära att jag skulle få hjälp med min vikt. Borde jag upppsöka doktorn? Vad kan vara fel? Mvh Simon 18

Den viktigaste frågan är om du känner dig pigg, frisk och allert i övrigt. Är det funderingar skall du förstås kontakta läkare för ett allmänt samtal om levnadsvanor, göra en allmän undersökning samt att man ser på en del basala blodprover inklusive ämnesomsättningen blodsockervärden med mera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!