Ange ditt sökord

Annons:

Trots att jag äter mat så går jag inte upp i vikt, borde jag besöka läkare?

Hejsan. Jag har problem med UNDERVIKT. Jag är ca 170 lång och väger 48-49 kilo, det kan variera lite. Jag äter alltid mat och alla måltider om dagen. Ca 1 år gick jag på gym och drack proteindrinkar för att gå upp i vikt. Men utan resultat. Vad jag än gör så går jag knappt upp ett kilo. En undersökning gjordes på mej när jag var liten och jag kommer ihåg att det var väldigt nära att jag skulle få hjälp med min vikt. Borde jag upppsöka doktorn? Vad kan vara fel? Mvh Simon 18

Den viktigaste frågan är om du känner dig pigg, frisk och allert i övrigt. Är det funderingar skall du förstås kontakta läkare för ett allmänt samtal om levnadsvanor, göra en allmän undersökning samt att man ser på en del basala blodprover inklusive ämnesomsättningen blodsockervärden med mera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: