Ange ditt sökord

Annons:

Trött på detta!

Hej doktorn!
Jag har sedan ca 12 års åldern haft besvärande acne, det var som värst runt 13-15 men nu är det något mildare. Jag har under hela min tonårstid använd salvor jag har köpt på apoteket ex basiron 5 och 10 % och märkt en liten förbättring för att sedan återgå till det vanliga. Nu är jag trött på detta, vill bli av med eländet och slippa smörja in mig kväll efter kväll med salvor när jag ändå inte ser något resultat! Vad rekommonderar du? Jag är mycket nogrann med hygien, tvättar mig mogron och kväll med mild "special tvål" så att säga. Jag har varit hos hudläkare och fått scinoren 20 % använd det ett tag med finnarna försvann inte, istället är min hud nu torr och jag smörjer in den varje morgon med någon fuktkräm utan fett…använder puder men inte underlagskräm, det känns väldigt fettigt. Jag är 19 år och mår fortfarande dåligt över detta, vissa dagar vill jag knappt visa mig ute för att jag har varit på och klämmt någon finne så att jag har stora sår i ansiktet! Jag ber dig, hjälp mig! Trött på flera års lidande!

Svar till tacksam för svar
Om du behandlat din acne under många år med lokal behandling utan att detta gett tillräcklig förbättring kan det löna sig att ta tabletter med teracyklin under 4-6 månader som sannolikt kommer att hjälpa bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 september, 2002 Publicerad: 9 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: