Ange ditt sökord

Annons:

Torrt utslag på armbåge, psoriasis?

Jag fick i somras ett vitt, knottrigt, torrt utslag på min armbåge och även fjällande utslag i hårbotten, bakom öron och i nacke. Läkaren ansåg att jag hade "någon form av eksem, troligen mjälleksem" och jag fick elocon kräm samt kutan lösning. Utslaget på armbågen försvann, men hårbotten har efter behandling med elocon och därefter diprosalic och olika schampon mot mjäll inte förbättrats. Idag är båda armbågarna röda och fjällar. Min mamma har alltid haft atopiska eksem, så jag känner igen utseendet på dem, vilket inte liknar vad jag har, och de brukar väl dessutom sätta sig i böjveck. Är det troligt att jag har mjälleksem eller talar mer för psoriasis?

Hej!
Det du beskriver låter i första hand som psoriasis. Lindriga former av psoriasis kan ofta vara en svår gränsdragning mot mjälleksem (=seborroiskt eksem). Men lokalisation på armbågen är definitivt ovanligt vid mjälleksem. Om det tilltar bör du söka läkare för en bedömning och diagnos, mer information samt behandlingsförslag.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!