Ange ditt sökord

Annons:

Torrsprickor

För ca tre år sedan började jag att få djupa torksprickor på fingrarna ett par tre ställen. Jag började då att skydda dom med plåster och salva. i fjol köpte jag vårtmedel för att behandla en liten vårta som fanns på höger pekfinger. Den försvann inte helt men på det ställe där upphöjningen varit där liknade huden dom ställen där jag hade problem med sprickor. I höstas skyddade jag händerna med salva och vantar. Huden på dom angripna ställen blev tjock och i vinter penslade jag på vårtmedel. Sedan var det bara att skala av huden som man skalar en apelsin. Min slutsats är att om vårtan orsakats av ett virus så har detta virus spridits sig till dom andra fingrarna när jag några
månader innan besväret började, skruvade gips och spånskivor. Med en ficka full med vass skruv och skruvdragaren i högerhand där besvären är små och en vänsterhand som skadats vid hämtning av skruven i fickan. Min fråga är finns det andra med samma problem och finns det något botemedel?

Hej.
I första hand låter det som att sprickorna och den tjocka huden är en form av handeksem som kallas tylotiskt eksem, och mindre troligt att vårtan orsakat de andra problemen, om det är så du menar?
Vid tylotiskt eksem gäller som vid andra former av handeksem, att man ska skydda huden från nötning genom att använda handskar vid arbete, samt smörja in huden så ofta det går. Sprickorna kan läka ut om man sätter på tex duodermplatta eller liknande (fråga på Apoteket). Att huden skalar av när man använder vårtmedel är naturligt, eftersom vårtmedlet innehåller salicyl som har den effekten på hudens hornlager.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!