Ange ditt sökord

Annons:

Torrsprickor i fötter på 6-åring

Hej. Min son har på senare tid fått väldigt torra fötter, men enbart kring tårna. Huden flagar och det uppstår sprickor som gör ont. Har prövat propylenglykol i Essex kräm samt Repair. Går i vågor. Har inte fått en bra förklaring från barnläkare varför det uppkommer.

Det rör sig med största sannolikhet om så kallade "atopiska vinterfötter". Detta ses framförallt hos pojkar mellan 4 och 12 år och anses vara et symtom på atopiskt eksem. Behandlingen består av mjukgörande och avfjällande behandling, kortison har ofta dålig effekt. Man bör ha luftiga skor, helst läder, och bomullsockor. Läs mer om atopiska vinterföttter i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!