Ange ditt sökord

Annons:

Torris

Hejsan!
Börjar snart ge upp med mitt ansikte. Har haft torr hud på hela kroppen sedan jag föddes, något som blir lite bättre under sommare och totalt hopplöst på vintern. För min kropp har jag hittat en lotion som är helt ok (en Body butter från Body Shop). Kombinera detta med skrubbning när jag duschar och ordentligt med vätska varje dag så blir jag inte jätte torr. Men mitt ansikte... Har provat diverse produkter: krämer, peeling, ansiktstvätt tja allt känns det som (milda produkter). Dyrt som billigt. Men inget fungerar riktigt bra. Mitt ansikte blir ändå väldigt torrt och fnasigt och känns väldigt styv. Använder en av Loreals krämer för torr och känslig hud nu (dag och natt kräm) vilket gör huden lite mer följsam men långt ifrån fin. Aldrig besvärats av acne.
Snälla hjälp! Tips på produkter som är bra.

Med vänliga hälsningar

På Ditt sätt att beskriva Dina hudbesvär har Du säkert haft böjveckseksem som barn eller ialla fall det vi kallar atopiker (medfödd torr hud, lättare att få böjveckseksem, astma o/e pollensnuva).
Dels kan torrheten och rodnaden i ansiktet bero på ett underbehandlat, lindrigare eksem och då bör Du använda en svag kortisonkräm från Apoteket (Hydrokortison, Uniderm eller Mildison). Är Du även fjällig och kliig i hårbotten har Du kanske lite mjälleksem, som försämrar ansiktet. Använd då mjällschampo från Apoteket modell Ketoson eller Fungoral (pröva nån vecka, blir Du inte bättre så sluta).
Ang torrheten i huden gäller det att hitta nån kräm man trivs med. För de med riktigt torr hud brukar många gånger Repair eller Ceridal från Apoteket fungera bra. De är fetare, men går bra att i alla fall använda till natten och ta en mindre fet kräm på dan. "Hälsokostkrämer" kan nog vara bra, men tyvärr ibland ger de upphov till allergiska besvär med deras olika växtextrakt och tillsatser. Nog säkrare att använda t.ex Propyless lotion (ej så fet), Miniderm eller Canoderm (halvfeta) från Apoteket.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!