Ange ditt sökord

Annons:

Torris

Hejsan!
Börjar snart ge upp med mitt ansikte. Har haft torr hud på hela kroppen sedan jag föddes, något som blir lite bättre under sommare och totalt hopplöst på vintern. För min kropp har jag hittat en lotion som är helt ok (en Body butter från Body Shop). Kombinera detta med skrubbning när jag duschar och ordentligt med vätska varje dag så blir jag inte jätte torr. Men mitt ansikte... Har provat diverse produkter: krämer, peeling, ansiktstvätt tja allt känns det som (milda produkter). Dyrt som billigt. Men inget fungerar riktigt bra. Mitt ansikte blir ändå väldigt torrt och fnasigt och känns väldigt styv. Använder en av Loreals krämer för torr och känslig hud nu (dag och natt kräm) vilket gör huden lite mer följsam men långt ifrån fin. Aldrig besvärats av acne.
Snälla hjälp! Tips på produkter som är bra.

Med vänliga hälsningar

På Ditt sätt att beskriva Dina hudbesvär har Du säkert haft böjveckseksem som barn eller ialla fall det vi kallar atopiker (medfödd torr hud, lättare att få böjveckseksem, astma o/e pollensnuva).
Dels kan torrheten och rodnaden i ansiktet bero på ett underbehandlat, lindrigare eksem och då bör Du använda en svag kortisonkräm från Apoteket (Hydrokortison, Uniderm eller Mildison). Är Du även fjällig och kliig i hårbotten har Du kanske lite mjälleksem, som försämrar ansiktet. Använd då mjällschampo från Apoteket modell Ketoson eller Fungoral (pröva nån vecka, blir Du inte bättre så sluta).
Ang torrheten i huden gäller det att hitta nån kräm man trivs med. För de med riktigt torr hud brukar många gånger Repair eller Ceridal från Apoteket fungera bra. De är fetare, men går bra att i alla fall använda till natten och ta en mindre fet kräm på dan. "Hälsokostkrämer" kan nog vara bra, men tyvärr ibland ger de upphov till allergiska besvär med deras olika växtextrakt och tillsatser. Nog säkrare att använda t.ex Propyless lotion (ej så fet), Miniderm eller Canoderm (halvfeta) från Apoteket.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: