Ange ditt sökord

Annons:

Torrhet på ollonet

Hej Ylva!

Har under en längre tid (3 år) haft problem med torrhet på ollonet, har varit på hudmottagningen men ej fått hjälp o innan dess gjort alla möjliga prov för att utesluta könssjukdommar samt även genomgått behandling för svampinfektion. Beskrivning: Lätt sveda och torrhet samt då och då utslag som ser ut som histaminutbrott (nässelutslag) mestadels på översidan av ollonet, detta går över relativt snabbt speciellt om jag tvättar mig med ecuerin duscholja och/eller använder Aco Hydrokortizon kräm. Jag vet att jag tidigare har överdrivit tvättandet och tror att detta har lett till min nuvarande torrhet men hur blir jag av med detta, tycker att jag har provat allt, och går jag till läkaren och inte just då har utslag så blir jag inte tagen på allvar. Det känns som huden har tappat sin förmåga att återfukta sig på naturlig väg, jag skulle vara ytterst tacksam om du kunde ge mig råd och förslag på vad jag kan göra, förutom att gå till läkare igen.

Svar till Desperat
Överdriven hygien leder lätt till torrhet och återkommande utslag just inom detta känsliga område och dessa besvär kan kvarstå länge. Mitt förslag är att du prövar någon mjukgörande såsom Locobase Repair flera dagar i sträck och under denna tid försöker undvika vatten och tvål helt och hållet. Hydrokortison kan också torka ut huden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 oktober, 2002 Publicerad: 29 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: