Ange ditt sökord

Annons:

Torrhet och Klåda

Hejsan, För några dagar sedan svullnade området runt mina ögon(Under och över) upp och gjorde ont, Nu efter några dagar är det så torrt så det blir som fjäll runt dem, men svullnaden var mindre när jag vaknade samt avtog snabbare. Men dagen innan detta uppstod började det klia på min arm när jag var ute och tränade. Jag trodde först att jag höll på att få eksem, men innan träningspasset var slut så var det massor med röda små prickar som kliade. De är inte stora, men de kliar väldigt mycket. Kliar jag på dem kliar det mer samt blir röda. Jag har dem också på magen, runt naveln och uppåt mellan revbenen. På armarna blir det ibland så rött att hela undermarnas undersida ser väldigt solbränd ut. Det ser ut som gåshud, och står därför inte ut så mycket. Men problemet har avtagit nu. Jag har bytt tvål, kan det bero på det? Jag slutade tvärt och använde den gamla sortens tvål igen. Kanske är därför problemet avtar? Jag vill gärna veta vad det kan vara.

Hej!
Det låter som en reaktion mot något ämne, kanske i kombination med det ultravioletta ljuset (sk fototoxisk/fotoallergisk reaktion). Hade du smörjt in dig med något före träningen? En mild receptfri kortisonkräm kan prövas om du vill göra egenvård i första hand , annars får du söka husläkare för bedömning ev remiss till specialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: