Ange ditt sökord

Annons:

Torrhet och Klåda

Hejsan, För några dagar sedan svullnade området runt mina ögon(Under och över) upp och gjorde ont, Nu efter några dagar är det så torrt så det blir som fjäll runt dem, men svullnaden var mindre när jag vaknade samt avtog snabbare. Men dagen innan detta uppstod började det klia på min arm när jag var ute och tränade. Jag trodde först att jag höll på att få eksem, men innan träningspasset var slut så var det massor med röda små prickar som kliade. De är inte stora, men de kliar väldigt mycket. Kliar jag på dem kliar det mer samt blir röda. Jag har dem också på magen, runt naveln och uppåt mellan revbenen. På armarna blir det ibland så rött att hela undermarnas undersida ser väldigt solbränd ut. Det ser ut som gåshud, och står därför inte ut så mycket. Men problemet har avtagit nu. Jag har bytt tvål, kan det bero på det? Jag slutade tvärt och använde den gamla sortens tvål igen. Kanske är därför problemet avtar? Jag vill gärna veta vad det kan vara.

Hej!
Det låter som en reaktion mot något ämne, kanske i kombination med det ultravioletta ljuset (sk fototoxisk/fotoallergisk reaktion). Hade du smörjt in dig med något före träningen? En mild receptfri kortisonkräm kan prövas om du vill göra egenvård i första hand , annars får du söka husläkare för bedömning ev remiss till specialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!