Ange ditt sökord

Annons:

Torr/fet hud

Hej Ylva, jag har en fråga om min hud som är normal men med fet T-zon med mkt pormaskar som jag använder adapalen mot. Efter dusch måste jag smörja in mig med en mjukgörande lotion, får annars torr hud med flagor. Jag använder propyless, som jag trivs ganska bra med. Dock har jag en känsla av att det bildas som en fet hinna av denna lotion och huden ser liksom oljig och oren ut. Skall det vara så eller bör jag byta ner mig till en lättare lotion? Detta är ju givetvis bättre än en mkt torr och fnasig hud men stör mig ändå. Finns det något lättare alternativ till propyless med mindre fett i som du kan rekommendera? (och som gärna liksom sugs upp av huden bättre) Lotionvärlden är ju en djungel och om du känner till några bra alternativ vore jag mkt tacksam (apotekets eller hälsokostaffärens).

Svar till signaturen Jonte
Propyless lotion är en av de minst feta lotions som finns i handeln. Själva propylenglykolen kan ju ibland göra att det känns litet "fett". Pröva i så fall en lotion som innehåller carbamid istället. Vad gäller rent kosmetiska produkter i form av lotions så gäller att man får pröva sig fram, jag har inga bra tips där.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 5 maj, 2002 Publicerad: 5 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: