Ange ditt sökord

Annons:

Torra små utslag på fingrar och tår

Hej! Jag har under längre tid haft torra, smått kliande, ibland flagnade, små (0,3-1.5 cm), röda fläckar på händer och tår. På tårna sitter de ovanpå "knogarna". På händerna uppträder de både på ett par knogar och på insidan av ett par leder, då de är mycket torra flagnar samt spricker de och vätskar. De framträder på samma ställen periodvis och drar sig sedan tillbaka men inte helt. I samtliga utslag syns tydliga små (ungefär 1/4 mm) mörkröda prickar under huden då den inte är flagnad. Jag har aldrig haft någon form av eksem innan! Varken receptfri hydrocortisonkräm eller mjukgörade salvor hjälper överhuvudtaget. Vad kan detta tänkas vara, vart bör jag vända mig? Är det troligt att det är smittsamt?

Hej! Nej, detta är för svårt att gissa per mail! Det finns många olika hudsjukdomar som trivs på tryckställen, det kallas Köbenerfenomen när hudsjukdomen sätter sig på ett eller flera ställen där man skadat huden.
Det kan vara så att en hudspecalist ser direkt vad detta kan vara, eller kanske anser att han/hon behöver ta ett hudprov.
F

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!