Ange ditt sökord

Annons:

Torra runda fläckar i armvecken

Min systerson är 17 år gammal och har sedan några år tillbaka haft torra runda fläckar med en svag röd ring runt i armvecken. Dom kommer och går, och läker ut efter hand och sedan blossar dom upp igen. Först hade han bara det på ena armen men det är även på andra armen nu. Dom kliar men inte hela tiden utan det verkar som det kommer när utslaget blossar upp. Kan tillägga att det blir värre när han stressar, har haft det lite jobbigt. Är det psykisk klåda eller har han fått en hudsjukdom? Finns det någon kräm som hjälper?

Hej!
Det låter som böjveckseksem, sk atopiskt eksem. Det är vanligt att atopiskt eksem kliar och blossar upp i samband med stress. Grundläggande behandling är att vara noga med att smörja in med mjukgörande kräm så att huden inte blir torr (då kliar den mer!), att vara restriktiv med dusch och tvål (kortare dusch, lite kallare vatten, lite mindre tvål!), samt att smörja fläckarna med receptfri hydrokortison någon vecka. Om inte det hjälper bör en läkare bedöma och kanske skriva ut något starkare preparat.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!