Ange ditt sökord

Annons:

Torra, röda fläckar

Hejsan!
Jag har haft problem sedan en tid tillbaka med torra fläckar i ansiktet. Det kan ibland se ut som små utslag eller blåsor. Huden är ofta lte röd där. Det sitter mest på hakan, ner under mungiporna mot hakan till, men även strax under näsvingarna.
Det kliar inte. Det är torr hud, som är svår att få smidig igen, trots att jag smörjer och provar olika krämer.
Kan tilläggas att jag har underfunktion i sköldkörteln och äter levaxin, om det kan ha någon betydelse.
Jag har alltid haft fin hy, aldrig några problem med den saken. Har även fått bruna pigmentfläckar i pannan och på kinderna på äldre dagar... Troligtvis efter graviditet.

Hej!
Troligaste (vanligaste) orsaken till torra fläckar är någon form av eksem. Det i sin tur kan ju orsakas av många olika saker, tex kontaktallergi, smink? På de platser du nämner kan det också röra sig om perioral dermatit, det kan du läsa om i dermatologens patientinformation. Perioral dermatit blir sämre/kan orsakas av stark kortisonkräm i ansiktet. Om du är välinställd beträffande sköldkörteln är det inte troligt att det finns något samband med den. Om mjukgörande inte hjälper, får du söka läkare för diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!