Ange ditt sökord

Annons:

Torra läppar

Hej. Jag har problem med läppen. Är bara just min överläpp som blir jättetorr om jag inte använder Lypsyl. Den känns väldigt känslig också. Använder Locobase repair men så fort jag dricker nåt eller nåt så Locobase försvinner så blir dom lika torra igen. Och det verkar inte bli bättre heller. Vad kan jag köpa eller göra? Har sett att man kan köpa Cerat med råvaror från naturen. Kan det funka?

Hej!
Känsla av torrhet på läpparna leder nästan oundvikligen till att man slickar, vilket kan irritera och torka ut ännu mer.. så uppkommer en ond cirkel. Att smörja med Locobase Repair är en bra grund, men om inte det hjälper kan det vara ett eksem. Om det inte går över kan du bli remitterad till en hudspecialist. Om det bedöms som ett eksem, kan man använda immunnedsättande kräm (kortison eller nyare preparat), ibland görs även testning mot kosmetika, krämer lypsyl etc. "Naturprodukter" är inte alls säkrare eller automatiskt bättre än "Apoteksprodukter", men naturläkemedel utsätts inte för samma noggranna kontroll som läkemedel. Rekommenderar viss försiktighet med sådana preparat. Ju färre ingredienser desto bättre i detta fall, särskilt med tanke på kontaktallergi!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: