Ange ditt sökord

Annons:

Torra läppar

Hej. Jag har problem med läppen. Är bara just min överläpp som blir jättetorr om jag inte använder Lypsyl. Den känns väldigt känslig också. Använder Locobase repair men så fort jag dricker nåt eller nåt så Locobase försvinner så blir dom lika torra igen. Och det verkar inte bli bättre heller. Vad kan jag köpa eller göra? Har sett att man kan köpa Cerat med råvaror från naturen. Kan det funka?

Hej!
Känsla av torrhet på läpparna leder nästan oundvikligen till att man slickar, vilket kan irritera och torka ut ännu mer.. så uppkommer en ond cirkel. Att smörja med Locobase Repair är en bra grund, men om inte det hjälper kan det vara ett eksem. Om det inte går över kan du bli remitterad till en hudspecialist. Om det bedöms som ett eksem, kan man använda immunnedsättande kräm (kortison eller nyare preparat), ibland görs även testning mot kosmetika, krämer lypsyl etc. "Naturprodukter" är inte alls säkrare eller automatiskt bättre än "Apoteksprodukter", men naturläkemedel utsätts inte för samma noggranna kontroll som läkemedel. Rekommenderar viss försiktighet med sådana preparat. Ju färre ingredienser desto bättre i detta fall, särskilt med tanke på kontaktallergi!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!