Ange ditt sökord

Annons:

Torra hudfläckar

Hej!
För c:a 2 veckor sedan märkte jag en massa torra fläckar "utslag" framförallt på magen men också nån enstaka på på bröstet och strax under armhålan. Nu med tiden känns det som det blivit fler och fler.

Jag är 20 år. I början trodde jag att det kunde vara det nya schampot jag köpt men nu tror jag inte på det längre. Jag smörjer in mig lite då och då med helt vanlig hudlotion men verkar inte fungera.
Så har ni någon härligt bra förklaring på detta fenomen vore jag jätteglad?

mvh Kenny

Har Du inte haft eksembesvär tidigare, lagt om Dina vanor drastiskt eller gjort nåt speciellt innan det började tror jag mer på en "hudsjukdom". Det skulle kunna vara pityriasis rosea, som ibland kallas på svenska för fjällros. Vanligare vår & höst. Helt ofarlig och går över av sig själv på 4-6 veckor. Börjar ofta med en större fläck (rosa-röd i färgen, lite ovalrund och torr). Sen kommer små utbrott med nya fläckar som typiskt sitter bara på bålen och lite på överarmar & lår, men normalt inte i ansiktet. Man tror det orsakas av en virusinfektion. Verkar det stämma, tar Du det lugnt annars får Du visa upp Dig för distriktsläkaren om Du inte blir bättre.

/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!