Ange ditt sökord

Annons:

Torra fläckar på treåring

Hejsan!
Min 3-åriga dotter började för ca 1 månad sen få fläckar på ryggen i olika storlekar. Inte samlade utan utspridda. De är lite torra och har en annan färg en resten av huden. Nu har det kommit fler och kommit fram på bröstet, magen och ner mot ljumskarna. Nu är det nog ca 100 fläckar över kroppen. Vi smörjer henne men det blir inte bättre.
Vad kan vi göra och vad kan det vara?

Lite svårt att säga exakt vad Din dotter drabbats av. Sitter fläckarna i princip bara på bålen + kanske lite ut på armar o ben, skulle det kunna vara utslag efter en virussjukdom modell Pityriasis rosea. Den går över av sig själv vanligen på 6-8 veckor utan behandling.
Verkar dottern besvärad av fläckarna med klåda eller att det bara kommer fler, tycker jag det kan vara lämpligt att barnavårdscentralen tittar till dottern och gör en bedömning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!