Ange ditt sökord

Annons:

Torra fläckar

Det började med ett litet utslag på ena smalbenet. Nu har jag många fläckar på båda smalbenen och det börjar komma på övriga kroppen. Huden blir hård torr röd och det irriterar en del. Kan det bero på dålig hygien eller på näringsbrist?

Har man en blandad diet ska man inte råka ut för näringsbrist i Sverige (om man inte har någon tarmsjukdom eller annan sjukdom). Många som har besvär med huden duschar vanligen för mycket, och inte för sällan. Dusch varannan dag brukar för de flesta vara bra och tillräckligt, men är naturligtvis individuellt. Blir huden röd, torr och kliande låter det som eksemartade besvär.
Grundbehandlingen är någon mjukgörande kräm och ifall det dessutom kliar tycker många att Propyless eller Propyderm fungerar bra - bägge finns receptfritt på Apoteket. Ibland kan besvären starta med att underbenen börjat svullna, och är detta fallet bör Du komplettera med stödstrumpor för att motverka bensvullnaden. MAPS heter strumporna och skulle klådan och utslagen vara riktigt besvärande kan Du pröva med en svag kortisonkräm - bägge kan köpas på Apoteket.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!