Ange ditt sökord

Annons:

Torra ögon

Hej, jag har varit i New York i tre månader nu, men för en till två veckor sedan började jag få utslag runt mun och ögon. Smorde med lätt kortison som inte hjälpte, har använt Propyless i två veckor nu men det blir inte bättre. Det är alldeles rött runt ögonen, men inget i ögat. Det är röda utslag runt ögonen, runt munnen har det blivit lite bättre. Har solarium kanske med det att göra? Kanske vattnet innehåller mycket klorin? Försöker undvika vattenkontakt i ansiktet också. Sitter mycket vid en dataskärm på dagarna. Undrar om ni vet vad det kan vara? Mycket tacksam for svar.
mvh//Martin

Eksem och rodnad kring ögon och mun kan vara tecken på atopiskt eksem. Har du tidigare haft böjveckseksem (atopiskt eksem)? Just atopiskt eksem kan ibland förvärras vid arbete vid dator. Dricksvattnet i Sverige innehåller förhållandevis litet klor i förhållande till många andra länder. Om du däremot badar i bassäng kan vattnet innehålla klor som kan ge eksem i ansiktet, speciellt om man är atopiker.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: