Ange ditt sökord

Annons:

Torr yta i ansiktet med bölder under

Jag har nu i snart ett år fått som bölder, främst på kinderna under huden. Stora porer där och på näsan oxå (mycket pormaskar på näsan). Är nu 20 det här året och ända sedan jag var 15 har jag haft mycket finnar. Men de här ser så mycket mer ut till skillnad mot förut då täckstift gjorde att de knappt syntes. Har slutat använda så mycket mjölkprodukter för att få igång magen mer och det har funkat men huden ser likadan ut även om jag dricker vatten och allt det där. Vad ska jag göra, allt känns jobbigt pga det här!

Din akne har nu blivit försämrad vilket ofta händer. Olika typer av akne kan variera hos en och samma person över tid. Ibland får man en svårare form när man kommit över "tonårsaknen". Behandling av akne har vi skrivit om flera gånger tidigare. Man börjar med lokalbehandling, eventuellt kombination av två olika lokalbehandlingar. Om inte detta hjälper får man komplettera med antibiotika i tabletter. Mjölk försämrar inte akne. Man skall inte dricka för mycket vatten, detta hjälper absout inte mot akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: