Ange ditt sökord

Annons:

Torr som en öken i öronen

Hej

Jag är en kille på 30 år som nu i vinter har fått ett problem. Jag har alltid använt tops ganska ofta och alltid varit lite torr i öronen, men nu har det blivit jobbigt. Huden blir så torr att den spricker och börjar flagna i örat. Detta gör också att det ibland börjar rinna vätska från sprickorna som sedan stelnar och som jag pillar bort. Jag har provat med allt från vaselin, idominsalva, helosansalva och andra fuktkrämer men det blir likadant igen. Jag har även försökt med att inte duscha mer än 3 gånger i veckan men det blir inte bättre. Jag vill ha tillbaka min vanliga smidiga hud! Hur ska jag göra?

Mvh
Fredrik

Hej!
Hörselgångseksem kan vara besvärligt och bli kroniskt eftersom det kliar och man då i regel inte kan låta bli att klia tillbaka med olika saker; tops, tändstickor, hårnålar mm används ofta. Det finns en kortisonlösning i endospipetter som är utprovade för behandling av denna typ av eksem. Det är en stark kortisonlösning som skrivs på recept, vilket säkert din husläkare kan göra!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: