Ange ditt sökord

Annons:

Torr som en öken i öronen

Hej

Jag är en kille på 30 år som nu i vinter har fått ett problem. Jag har alltid använt tops ganska ofta och alltid varit lite torr i öronen, men nu har det blivit jobbigt. Huden blir så torr att den spricker och börjar flagna i örat. Detta gör också att det ibland börjar rinna vätska från sprickorna som sedan stelnar och som jag pillar bort. Jag har provat med allt från vaselin, idominsalva, helosansalva och andra fuktkrämer men det blir likadant igen. Jag har även försökt med att inte duscha mer än 3 gånger i veckan men det blir inte bättre. Jag vill ha tillbaka min vanliga smidiga hud! Hur ska jag göra?

Mvh
Fredrik

Hej!
Hörselgångseksem kan vara besvärligt och bli kroniskt eftersom det kliar och man då i regel inte kan låta bli att klia tillbaka med olika saker; tops, tändstickor, hårnålar mm används ofta. Det finns en kortisonlösning i endospipetter som är utprovade för behandling av denna typ av eksem. Det är en stark kortisonlösning som skrivs på recept, vilket säkert din husläkare kan göra!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!